Den personliga kontakten, snabbheten och flexibiliteten. Nu har Win Win Ekonomi i Stockholm fått svart på vitt vad deras kunder uppskattar hos dem. De har också fått veta att de behöver satsa mer på att arbeta proaktivt.

Förra hösten valde Win Win Ekonomi att de skulle delta i Kundmonitorn. Redovisningsbyrån valde ut 200 av sina kunder, och lämnade kontaktuppgifter till dessa till Aalund Nordic, som ligger bakom Kundmonitorn. En mejlenkät genomfördes med kunderna och svarsfrekvensen blev 56 procent, klart högre än riksgenomsnittet.

– Det kändes ju väldigt bra att så många av våra kunder ville vara med och tycka till om oss, säger Martin Grimlund, marknads- och rekryteringsansvarig på Win Win Ekonomi.

Kundkommunikationen är viktig för Win Win Ekonomi, och generellt har företaget fått signalerna att kunderna är nöjda med dem och deras arbete. Men Martin Grimlund säger att de kände att det skulle vara intressant att låta en oberoende part genomföra en undersökning bland kunderna och därför valde man Kundmonitorn.

– Den övergripande kundnöjdheten visade sig vara hög. Högre än genomsnittet vilket är en bekräftelse på de kommentarer vi har fått från våra kunder tidigare. Framför allt var det många som rankade den personliga kontakten med ”sin konsult” högt. Dessutom fick vi goda betyg när det gäller hög kvalitet, och det känns roligt att våra kunder uppskattar det, säger Martin Grimlund.

Men kundmonitorn handlar inte bara om att få bekräftelse på vad som fungerar bra. En av anledningarna till att Win Win Ekonomi lät göra kundundersökningen var att få besked om vilka utvecklingsområden som finns. Precis som resultaten för branschen som helhet efterfrågar Win Win Ekonomis kunder mer proaktivitet från redovisningskonsulterna.

– Det är roligt att kunderna efterfrågar mer rådgivning. Vi har redan tidigare arbetat med att vara proaktiva, men ser nu att det efterfrågas mer. Därför kommer vi framöver att systematisera det arbetet, så att vi når alla våra kunder med de tjänsterna. Det ser vi som en utvecklingspotential och är något vi nu kommer att satsa på, säger Martin Grimlund.

Charlotta Marténg