Har din byrå tagit avgörande steg in i framtiden? Då finns möjligheten att bli Årets framtidsbyrå 2016. Och processen har förenklats, i år är en nominering endast ett par klick bort.

Har du någon gång funderat på att nominera din byrå till Årets framtidsbyrå, men släppt tanken för att det är svårt att sätta ord på framtidsarbetet? Kanske har du fastnat i formuleringar och detaljer? För att förenkla nomineringsförfarandet har FAR skapat ett enkelt framtidstest på far.se, där du inom ett par minuter kan få svar på byråns framtidsstatus.

– Många gör ett mycket bra arbete, och har kommit en bra bit på väg i sitt framtidsarbete, men vi tror helt enkelt att tröskeln för att nominera sig har varit för hög, säger Bengt Skough på FAR.

Branschen står inför stora utmaningar, och för att vara konkurrenskraftiga i framtiden krävs stora förändringar i sättet att tänka och arbeta. Årets framtidsbyrå syftar till att lyfta fram goda exempel som kan inspirerar andra i framtidsarbetet.

– Därför är det viktigt att de som har kommit igång med sitt omställningsarbete nominerar sig, så att andra i branschen kan ta del av arbetet. Vi har ett gemensamt ansvar för att branschen är konkurrenskraftig även i framtiden, säger Bengt Skough.

Frågorna i framtidstestet berör till exempel prissättning, användning av molntjänster, hållbarhetsarbete och tjänsteutbud. Alla frågor har förifyllda alternativ, det är alltså bara att klicka i det alternativ som bäst överensstämmer med byråns sätt att arbeta. När alla frågor är besvarade, får man ett svar på var i omställningsarbetet man befinner sig. Vid toppresultat är det bara att klicka på bifogad länk, fylla i kontaktuppgifter och nominera byrån.

– Enklare än så kan det knappast bli. Och om du trots allt tvekar, hör gärna av dig till mig så berättar jag mer, säger Bengt Skough.

Pernilla Halling

Årets framtidsbyrå

2015: Grant Thornton

2014: Deskjockeys