Hållbarhetstänket blir allt viktigare i branschen. Baker Tilly Helsingborg investerade i två laddningsstationer för elbilar. För miljön och för kunderna.

Baker Tilly Helsingborg har blivit mer miljövänligt. Under hösten har arbetet pågått med att installera två laddningsstationer för elbilar utanför entrén.

– Vi vill att ett besök här ska fylla både våra kunder och deras bilar med energi, säger Johan Henriksson, Baker Tilly Helsingborg.

Idén kom snabbt, men har krävt en del fördhandlingar med hyresvärden.

– Nu är stolparna på plats och alla är mycket nöjda. Hyresvärden upplever att fastigheten har blivit ännu grönare och att vi tänker helt rätt miljömässigt. Våra kunder uppskattar att de kan ladda sina bilar under tiden de är inne på kontoret och träffar oss, har sina styrelsemöten här eller har något annat ärende, säger Johan Henriksson.

Laddningsstationerna har varit på plats sedan årsskiftet, och reaktionerna från kunderna har inte låtit vänta på sig, trots snö och kyla.

– Vi har fått en hel del uppmuntrande kommentarer från kunder som hört av sig till oss, eller som kontaktat oss via vår facebook-sida. Många gillar att vi tar det här steget, det ligger rätt i tiden, säger Johan Henriksson.

Laddningsstationerna är placerade precis vid entrén, och kunderna kan enkelt koppla in och ladda sin bil. Stationerna är förankrade i marken enligt konstens alla regler. Johan Henriksson berättar hur installatörerna borrat ner dem i marken och dragit in ledningarna i fastigheten. Kostnaden för elen läggs sedan på Baker Tillys ordinarie elfaktura.

– Det är en investering som vi tycker är värd att göra. Tidigare har vi hört kunder säga att de önskade att de kunde ta elbilen till oss, vi ligger ju lite utanför centrum med goda parkeringsmöjligheter. Nu kan de göra det. Och för den som inte vill ta elbil hit så ligger kontoret bara 50 meter från busshållplatsen där en gasdriven buss stannar, säger Johan Henriksson.

Nästa steg för Baker Tilly Helsingborg kan bli att köpa in elbilar till kontoret. Det ligger dock lite längre fram i tiden.

– Nu vill vi att laddningsstationerna främst ska vara för våra kunder, inte tas upp av oss själva. Men det är absolut så att vi kommer att överväga möjligheten att ha elbilar som företagsbilar och eventuellt sätta upp fler laddningsstationer, säger han.

Charlotta Marténg