Hösten har passerat i en rasande fart och nu är det alltså dags att lägga sista handen vid årets sista nummer av Balans. 2017 har gått i förändringens tecken – i oktober lanserade vi nya Balans och vi har haft stort fokus på att utveckla och förbättra innehållet på tidningenbalans.se.

Under 2018 fortsätter vi vårt utvecklingsarbete. Och trenden är helt klart digital. Vi satsar på tät och relevant bevakning på tidningenbalans.se, med målet att nå ännu fler läsare och därigenom bidra till att synliggöra den nytta branschen gör för näringsliv och samhälle. Papperstidningen utgör fortfarande grunden men vi minskar antalet utgåvor per år från tio till åtta. Förändringen innebär att nummer ett kommer i början av februari, i stället för som tidigare år i början av januari. Kort sagt; det blir fler nyheter men färre tidningar.

På tal om förändringar så är det hög tid att sätta sig in i GDPR, EU:s nya dataskyddsförordning, som ska tillämpas från och med 25 maj. Balans har intervjuat Monika Wendleby som är lärare på FAR:s GDPR-kurs för att få koll på läget. Det är onekligen en stor förändring. Och det kan bli mycket dyrt för den som inte sköter sig.

Även i år har vi glädjen att samarbeta med Carina Edlund, som för sjuttonde året i rad skriver Nyheter inför bokslutet. Missa inte att ladda ner dokumentet på tidningenbalans.se.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Pernilla Halling, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på pernilla.halling@far.se