I förra numret berättade jag om redaktionens tankar och idéer för 2017 och att du som läsare kommer att märka en hel del förändringar under året, både formmässiga och innehållsmässiga. Och trots att vi endast har kommit en månad in på det nya året har några av idéerna redan blivit verklighet. En av dem är FAR-podden som nu finns på far.se. Tanken är att det ska vara ett samtal, där vi tillsammans med relevanta gäster vänder ut och in på aktuella frågor. Ämnet för premiärprogrammet är välfärdsutredningens förslag om vinstbegränsningar i välfärdsbolagen. Vilka blir konsekvenserna för redovisning och revision? Och varför är vinst i detta sammanhang en så känslig fråga?

En annan nyhet är ”Ärligt talat, Dan!”, som du hittar på sidan 11. Här svarar FAR:s generalsekreterare Dan Brännström på frågor om branschaktuella ämnen. Kort och stringent är ledstjärnan, floskler eller svävande uttalanden duger inte! Denna gång handlar det om hållbarhet.

Hållbarhet är också temat för Rakel Lennartssons granskning i detta nummer. Lever branschen som den lär? Svaret får du på sidan 20–22.

Trevlig läsning!

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se