Revisorsnämnden ändrar namn till Revisorsinspektionen. Nu har riksdagen fattat beslutet.

Som Balans kunde berätta i november låg ett förslag i budgetpropositionen att Revisorsnämnden skulle byta namn till Revisorsinspektionen.

Nu är det klart. 1 april 2017 ändras namnet på myndigheten.

– Riksdagen fattade det beslut som vi hade hoppats på. Det är ett namnbyte som bättre beskriver vilka vi är och som betonar hur viktig vår roll är som regeringens expertmyndighet inom revisionsområdet. Vår strategiska inriktning markerar vikten av namnbytet och tydliggör de prioriteringar som är centrala för att vi ska nå målen för vår verksamhet, säger myndighetschefen Per Johansson.

Han fortsätter:

– Vi har i anslutning till att vi blir Revisorsinspektionen också tagit fram en strategisk plan för perioden 2017–2021. Det innebär att vi nu har långsiktiga och framåtriktade strategier för verksamheten som ger en tydlig röd tråd mellan myndighetens vision, uppdrag, strategier, processer och resultat. Vår vision ”en professionell revision för ett tryggt beslutsfattande” visar riktningen för vårt arbete.

Den nya loggan är redan på plats. En projektgrupp leder för närvarande arbetet inför lanseringen av namnändringen och den nya hemsidan.

Adress och telefonnummer till myndigheten och dess personal kommer däremot att vara detsamma.

Sofia Hadjipetri Glantz