Är det dags för din byrå att bli Årets framtidsbyrå? Redan nu kan du göra FAR:s framtidstest och nominera din byrå till priset som delas ut på FAR:s Branschdagar i september.

Frågorna i årets framtidstest har uppdaterats och anpassats efter FAR:s senaste framtidsstudie – Nyckeln till framtiden. Testet berör utöver prissättning och användning av molntjänster även frågor om att sätta upp mål för verksamheten och att utveckla tjänsteerbjudandet. Det finns färdiga svarsalternativ till alla frågor, det är alltså bara att klicka i det alternativ som bäst överensstämmer med din byrås sätt att arbeta.

När alla frågor är besvarade, får du ett svar på var i omställningsarbetet din byrå befinner sig. Vid toppresultat är det bara att klicka på bifogad länk, fylla i kontaktuppgifter och nominera byrån.

Årets framtidsbyrå syftar till att lyfta fram goda exempel som kan fungera som förebilder i framtidsarbetet.

– Vi befinner oss mitt i förändringen. Det handlar inte längre om att inspirera, utan om att konkretisera framtidsarbetet. Jag vet att det är många som har kommit långt i sitt omställningsarbete och det är det viktigt att de gör framtidstestet och nominerar sig, så att andra i branschen kan ta del av arbetet. Det här är allvar, den enda vägen är framåt. Och vi har ett gemensamt ansvar för att branschen är konkurrenskraftig även i framtiden, säger Bengt Skough på FAR.

Pernilla Halling

FAKTA:

Framtidstestet

Frågorna handlar bland annat om prissättning, användning av molntjänster och utveckling av tjänsteerbjudandet.