De vet vad de vill. Och de ser möjligheter där tidigare generationer tenderar att se problem. Vilka då? Jo, jag menar så klart branschens yngre medarbetare, så kallade Millennials. De är uppväxta med smartphones och ständig uppkoppling. I digitalisering och automatisering ser de utvecklingsmöjligheter och chans till ny kunskap, och hållbarhet är en självklarhet.

För arbetsgivarna är detta en stor utmaning. För millennials ställer krav. Inte bara på lön, ledighet och arbetsuppgifter, utan även när det gäller värderingar. Arbetsgivare med ”fel” värderingar kommer att ratas. I kampen om talangerna blir det allt alltså allt viktigare att visa vad byråns varumärke står för. Missa inte Sofia Hadjipetri Glantz intervju med fyra millennials i branschen!

I begreppet värderingar ryms förstås en hel del. Som hur man resonerar kring mångfald och hållbarhet och hur arbetsplatsen är organiserad. På Thorell Revision har man skrotat titlar och satsat på närheten till kunderna, något som bidragit starkt till tillväxten på drygt 40 procent förra året. Följ med Charlotta Marténg till Norrköping och möt medarbetarna på Thorell Revision. Och låt dig inspireras!

Att tänka nytt och innovativt är helt klart framtidens melodi. Men det gäller så klart att hitta rätt formel för just dig och din byrå, och att tydliggöra den. För när framtidens medarbetare har värderingar som personlig kompass gäller det att vara tydlig och visa vad man står för.

Härlig sommar!

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se