Plötsligt en dag i vintras bestämde vi oss för att det var dags att ta ett nytt grepp om Balans. Det hade gått några år sedan sist, och kostymen satt inte längre lika väl. Resultatet håller du nu i din hand. Eller vänta lite, det gör du kanske inte alls. Allt fler läser ju Balans digitalt!

Oavsett hur du väljer att läsa Balans, som papperstidning, digitaltidning eller via tidningenbalans.se, där du kan följa vår dagliga rapportering, vill vi att det ska finnas något som berör just dig i din yrkesroll.

Vi kommer självklart att rapportera om nya lagar, regler och standarder och intervjua branschens främsta experter inom redovisning och revision.

Men vi kommer också skildra branschens utmaningar och resan in i framtidens affärslandskap, med förhoppningen att bidra till att fler vågar ta steget och ställa om.

En som vågar gå sin egen väg är Wints vd Björn Elfgren. I detta nummer berättar han om sin förändringsresa, från ”vanlig revisor” till vd för Wint, som inte är en revisions- eller redovisningsbyrå utan ett tech-bolag. Är det ett genidrag, eller är han bara galen? Läs och avgör själv. Och jag lovar, du kommer att ha åsikter – för Björn Elfgren lämnar knappast någon oberörd.

Hör gärna av dig och berätta vad du tycker om nya Balans! Både ris och ros är värdefull input i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

Pernilla Halling, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på pernilla.halling@far.se