Balans nr 8 2017

4 fikafrågor

I somras hälsade vi på Swewik Revision på Gotland. Måste man vara lite kufisk för att bli revisor? Och vad händer på ön resten av året?

Vad gör egentligen en revisor?

Jesper: När ungarna frågar: ”Vad har du gjort på jobbet i dag då?”, då brukar jag svara: ”Jag har vänt några papper...” (skratt). Det är diffust på något sätt, det man gör. Sen har jag märkt en begreppsförvirring vad gäller ”revisorn”. Det kan vara vem som helst. Det är ju en form av titel, på något sätt, som alla kan ha. På stan i alla fall. Det är som att säga att all sjukvårdspersonal är läkare.

När sista fastlandsbon har lämnat ön för sommaren, vad händer då? Har ni något att göra?

Eva: Pulsen på stan minskar och även till viss del antalet restauranger men då våra kunder mestadels har året-runt-verksamheter så märker vi inte någon större skillnad arbetsmässigt. En del kunder kanske har lite mer tid för att ställa frågor och planera kring framtida verksamhet i sina bolag, medan andra har sina arbetstoppar under vinterhalvåret.

Vad är det roligaste med jobbet?

Lars: Vi jobbar med företag och företagare och efter ett tag känner vi både kunden och företaget väl. Många är ensamma i sin roll och behöver någon utomstående att resonera med. Då är det lätt att ringa revisorn som har tystnadsplikt. Kundkontakten är det absolut bästa med jobbet.

Hur kufiska är ni?

Lars: Det får andra bedöma men jag brukar skämtsamt säga: Var tänkte jag fel? Men väl inne i yrket så är man ”fast”.

Sofia Hadjipetri Glantz

Swewik Revision

Bildades år: 2012

Ort: Visby

Anställda: 4