Kompetens, kontinuitet, engagemang och kunden i fokus. Det är fyra hörnstenar som beskriver vilka Frejs är och hur de 60 medarbetarna jobbar. Verksamheten startades 1974 och finns numera i Göteborg, Smålandsstenar och Stockholm.

– Uppdragen är inte enbart geografiskt knutna till våra kontor, utan våra kunder finns runtom i hela Sverige och även utomlands, berättar Kevin Kristoffersson som kom in på Frejs 2008 efter att han tagit examen från YH-utbildningen ”Ekonomi och redovisningskonsult”.

– Jag läste ekonomi på gymnasiet och upptäckte debet och kredit. Jag tyckte att det var kul, helt enkelt, och bestämde att jag skulle jobba med ekonomi i framtiden. Det tog dock femton år efter studenten innan jag skaffade en ekonomiutbildning och gav mig in i branschen, berättar han och fortsätter:

– ”Klipp dig och skaffa ett jobb”, sa jag till mig själv en vacker dag. Det var inte så kul att jobba på krogen längre och jag ville ha en fast punkt, som ett ekonomjobb skulle kunna ge.

Kevin var vid den tiden närmare 30 år och kände att han inte ville plugga så länge, två år och mycket praktik passade därför perfekt. Valet föll på en YH-utbildning.

– Från dag ett på byrån är du lönsam, men du får inte civilekonomens bredd.

De flesta verkar ense om att redovisningskonsultens och revisorns roll kommer att förändras i framtiden i takt med digitaliseringen. Det är en utveckling som Kevin omfamnar.

– Jag ser fram emot förändringen. Det är ett serviceyrke som vi håller på med och jag tror att vi redovisningskonsulter måste ta för oss mer och få lite bättre självförtroende.

Christian Albinsson

Namn: Kevin Kristoffersson.

Ålder: 42 år.

Yrke och byrå: Auktoriserad redovisningskonsult på Frejs.

Utbildning: Ekonomi och redovisningskonsult, KY-akademien.

Familj: Mor och far, lillebror och storasyster.

Tre viktiga år i min karriär:

  • 2004: Jag bestämde mig för att ta tag i min gamla dröm om att jobba med ekonomi.

  • 2005: Lena Edsbäcker, som hade redovisningsdelen av YH-utbildningen, var viktig för mig. Hon brann för redovisning och var framförallt duktig på att lära ut.

  • 2008: Såg en annons på sommaren från Frejs Revisorer. En kontakt rekommenderade mig och sedan dess har jag varit här.