Typrevisorn är fortfarande en man, men kvinnorna är på frammarsch. Andelen kvinnor ökar stadigt och ligger nu på 34 procent. Och ju längre ner i åldrarna, desto högre andel kvinnor. Månadens medlem, Lisa Axelsson 27 år, är Sveriges yngsta auktoriserade revisor.

BALANS_2017_N08_A0018_bild

Hej Lisa!

Sveriges i skrivande stund yngsta auktoriserade revisor och enda 1990-talist

Vad förväntar du dig som medlem av FAR?

– Mina förväntningar som medlem av FAR är att jag ska få tillgång till nyheter inom branschen och att jag ska kunna söka information och rådgivning om det behövs i min roll som auktoriserad revisor.

Tro det eller ej, men det finns en del som rynkar på näsan när man säger att man är auktoriserad revisor. Varför ville du bli det?

– Jag tycker att det verkade vara ett väldigt spännande och varierande jobb. Det som lockade mest var att man får arbeta med många olika människor, dels för att vi arbetar i många olika team på PwC, dels för att jag får träffa många olika kunder.

Vilken var din senaste nedladdade app?

– Storytell.

Vilken podd lyssnade du på senast?

– Filip och Fredriks podcast.

Om du var tvungen att välja: Skulle du föredra att åka Fritt fall på Gröna Lund resten av ditt liv eller bli strandsatt på en öde ö med endast en valfri bok och en kniv som enda sällskap?

– Då skulle jag välja Fritt fall på Gröna Lund resten av mitt liv – så får jag i alla fall lite sällskap!

Du skrev och klarade revisorsprovet på första försöket. Men vad tyckte du var svårast?

– Att veta hur man skulle förbereda sig – det är ett så brett prov med många olika områden. Det var väldigt nervöst på morgonen, men det släppte när jag väl fick komma igång och hade kommit igenom första frågan.

Sofia Hadjipetri Glantz

Lisa Axelsson

Ålder: 27 år.

Arbetar som: Auktoriserad revisor på PwC.