Det var med en kollektiv glädjesuck representanter från Saldo Redovisning tog emot priset Årets framtidsbyrå 2017, som delades ut på FAR:s branschdagar. Balans hälsar på byrån i Vasastan i Stockholm.

Hur började digitaliseringsresan?

Matias A: Jag hade min första praktik här 2007 och insåg att det fanns system som kunde göra jobbet mer automatiserat. Det tog tid, men nu har vi varit digitala i ett par år. Och nu fick vi det svart på vitt, när vi blev utsedda till Årets framtidsbyrå!

För drygt en månad sedan blev ni Årets framtidsbyrå efter att ha varit nominerade tre år i rad. Vad gör ni som är så bra?

Madeleine: Vi har tryckt på ett av våra värdeord som är ”våga”, och det är tillåtet att göra fel. Det har gett resultat för hela vår grupp, vilket i sin tur har gett varje person styrka att leda våra kunder till att bli 100 procent digitala.

Visst stämmer det att ni uppmuntrar kunderna att poppa in på en fika?

Mattias S: Om företagaren vill ha hjälp måste vi kunna hjälpa till. Vi vill fungera som ett fik. Kom hit! Ta en kaffe! Dörren står öppen! Fikan behöver inte vara i tre timmar, den kan ta en kvart eller fem minuter.

Ni har en bakgrund inom restaurangbranschen. Finns det någon koppling mellan restaurang och redovisning?

Mattias S: Madeleine och jag öppnade vårt första fik 1996 och därefter har vi haft ytterligare 5–6 ställen och varit kaffegrossister. Restaurang och redovisning är motpoler, men har en gemensam nämnare: service. Inom restaurang lär man sig släcka bränder vilket är otroligt bra att ha med sig i vår redovisningsvardag där vi hela tiden löser problem.

Sofia Hadjipetri Glantz

Saldo redovisning

Bildades år: 1999

Ort: Stockholm

Anställda: 10