Vilken förmån att få ta med smutskläderna till jobbet, och tvätta och stryka när man får en lucka i kalendern. Eller ta med barnen, vännerna och husdjuren, om man känner för det. Eller hur?

Adrian & Partners har högst ställda ambitioner för medarbetarna, både i det dagliga kundarbetet och när det gäller kompetensutveckling. Men kanske ännu viktigare är det att medarbetarna trivs och får ihop sin vardag. Summan är en win-win, för nöjda medarbetare ger ju nöjda kunder. Så resonerar i alla fall Helena Adrian och Mats Olsson, som sedan 2001 driver byrån ihop. Och öppet landskap och aktivitetsbaserat kontor – nej tack! På Adrian & Partners ska man få arbetsro och möjlighet att boa in sig.

Och du som ännu inte har sett något av de julkort som Adrian & Partners varje år skickar till sina kunder, ta en titt på sidan 26. Längre bort från associationer som ”revisorsgrå” och ”siffernisse” kan man knappast komma.

På tal om arbetskultur. Den franske forskaren Sébastien Stenger har identifierat en extrem up or out-kultur inom Big 4 i Frankrike. Hur står det egentligen till inom Big 4 i Sverige? Läs Rakel Lennartssons reportage på sidorna 18–22.

Pssst ... för att du inte ska missa några viktiga branschnyheter har vi skapat ett nyhetsbrev som utkommer varannan vecka. Missa inte att registrera dig på tidningenbalans.se. 6988.jpg

Pernilla Halling, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på pernilla.halling@far.se