Drygt 13.800 män i Sverige heter Klaes (Klas, Claes, Clas). Bland dem finns endast en auktoriserad redovisningskonsult som är medlem i FAR.

BALANS_2018_N01_A0016_bild

Hej Klaes!

Auktoriserad redovisningskonsult, som driver Agentumgruppen i Mora.

Reko 2018 är anpassad efter det nya digitala affärslandskapet – hur digital är du?

– Min byrå är helt digital med enbart molnbaserade programvaror. Bland annat kör vi Fortnox bokföring med skanning- och integrationsprogram kopplade, vi använder oss av Fortnox digital byrå som navigeringsinstrument och Wolters Kluwers bokslutsprogram Capego.

Hur får ni med er alla kunder?

– Vi har en byråpolicy som innebär att vi bara tar in nya kunder som vill jobba helt digitalt med oss och i de molnbaserade programvaror vi väljer.

Vad ser du fram emot under våren?

– Att flytta upp till sommarstugan och njuta av stillheten och lugnet i skogen. Stugan ligger strax söder om Gesundaberget vid en stor sjö.

Vilka frågor är hetast på byrån just nu?

– Vi har nyligen lanserat begreppet Ekonomiteknisk rådgivare på byrån, det är ju precis vad vi är, alltså proffs på tekniken kring framtidens bokföringsprodukter.

Andra heta frågor är att verklig huvudman ska registreras hos alla våra kunder och att alla kontrolluppgifter för löner ska in före 31 januari.

Vi ser även fram mot att få prova nya Capego Skatt som ska lanseras i mars.

Vilket hockeylag håller du på, Mora eller Leksand?

– Självklart håller jag på Mora! Min far var med i laget som spelade SM-final mot Djurgården 1950 så mitt engagemang är djupt rotat. Vi Moringar hoppas så klart på att vi ska hålla oss kvar i SHL, det är målet för oss denna säsong.

Det ryktas att du har ett stort bilintresse. Vad har du för bilar?

– Jag har en customizerad PV från 1953, en Saab Cab från 2012, (en av de sista som byggdes före konkursen), en Saab 95 från år 2000 som jag kör banracing med samt en Volvo XC60 för vardagsbruk.

Pernilla Halling

Klaes Gidlund

Ålder: 59.

Arbetar som: Auktoriserad redovisningskonsult på egna byrån Agentumgruppen i Mora.