Kommer kunderna att lämna in sin årsredovisning digitalt till Bolagsverket? Och hur kommunicerar man bäst med kunden? Det var några av de frågor som diskuterades vid fikabordet när Balans besökte PBAB Redovisning & Revision i Sköndal i Stockholm.

Snart öppnas Bolagsverkets digitala inlämningstjänst. Är ni redo?

Carina Hedrum: Vi är helt redo. Det kommer att underlätta både för oss och våra kunder och målsättningen är att alla kunder ska lämna in sin årsredovisning till Bolagsverket digitalt.

Kunderna följer med oss på den digitala resan och vi presenterar lösningar allt eftersom. Vi har redan digitala signeringsverktyg, och alla på byrån har fått prova på att signera avtal.

Hur får ni till balans i livet?

Susana Castro: Flextid och nära till jobbet minskar stressen. Vi jobbar i team och är varandras back up. Det underlättar om någon är sjuk eller behöver hjälp av annat skäl. Det handlar om att ge och ta.

Det är också viktigt att se till att ha roligt på jobbet och att alla trivs med varandra.

Hur kommunicerar ni med era kunder?

Emma Karlsson: Via Företagsplatsen får våra kunder löpande rapporter och underlag, som kan användas direkt till exempel vid bankkontakter. Vi använder oss också av sms-utskick, till exempel om en kund behöver komma in med material och vid mötesbokningar. Vi kör en del möten via Skype, det är ett bra alternativ för kunder som inte bor i Stockholm. Och så finns vi på facebook, Instagram och LinkedIn, men där handlar det inte så mycket om kommunikation utan mer om information. Men många kunder uppskattare verkligen det fysiska mötet, att se personen de kommunicerar med. Det är viktigt!

Pernilla Halling och Charlotta Marténg

PBAB Redovisning & Revision AB

Bildades år: 1968

Ort: Sköndal

Anställda: 12 (omräknat till 8, heltid)