I Lund finns innovativa utvecklings- och forskningsbolag, ett av världens främsta lärosäten och mysiga kullerstensgränder. Men vad är det bästa med att jobba på orten? Och en närvarande rådgivare, hur är en sådan? Balans hälsar på Resursgruppen i Lund för att få svar.

Lund har ett av världens bästa universitet. Men hur är det med den egna vidareutbildningen?

Charlotte Svanholm Jepson: Vi har individuella utbildningsplaner, i vilka vi sätter upp personliga mål och dessa uppdateras varje år. Det händer också att vi deltar i webbinarier på lunchen eller frukosten. Det är ett väldigt bra sätt att få ny kunskap och diskutera tillsammans i gruppen efteråt.

Vad är det bästa med att jobba i Lund?

Anna Jönsson: Alla utvecklings- och forskningsbolag och att det hela tiden är något nytt som händer. Det är spännande!

Robin Eriksson: Jag håller med. Här finns oerhört blandade bolag och många nya som bildas, hela spannet från att det inte går hela vägen till att det blir succé. Det är ju därför man lätt fastnar i Lund när man jobbar i branschen.

Ni kallar er ”den närvarande rådgivaren”. Hur gör man för att vara det?

Charlotte Svanholm Jepson: Det handlar om att bygga bra relationer med kunderna. Att man är proaktiv och hör av sig. I stället för att bara vänta in material, så kan rådgivaren kontakta kunden för att hålla båda parter uppdaterade om nyheter eller ibland bara träffas över en lunch.

Bengt Andersson: När det digitala ökar blir relationerna viktigare för affären. Det kan handla om utbildning, men det handlar framförallt om att fokusera på utveckling. Kunderna vill ha specifik rådgivning, vilket kräver mer närvaro av oss. Och även om det digitala medför mer utrymme för närvaro, är det viktigt med en agenda för varje kund.

Sofia Hadjepetri Glantz

Resursgruppen Ekonomi & Revision

Bildades år: Har funnits i Lund sedan 2002. Bildades 1980 och finns även i Malmö, Skanör, Göteborg och Stockholm.

Ort: Lund.

Anställda: 5 i Lund. Totalt har Resursgruppen cirka 30 medarbetare.