Valet 9 september har alla förutsättningar att bli en rysare. Med fyraprocentsdramatik och ett läge där de traditionella blocken befinner sig tämligen långt från något som kan kallas för en majoritet, är situationen minst sagt osäker.

I vår löpande nyhetsrapportering och i kontakten med Balans läsare har vi identifierat sex frågeställningar inför valet som är särskilt heta i branschen, bland annat behovet av en ny skattereform och hur det ska bli enklare att starta och driva företag. Vi har låtit samtliga riksdagspartier svara på frågor inom dessa områden och i detta nummer presenterar vi ett urval av svaren. På tidningenbalans.se kan du läsa samtliga frågor och svar.

Val av parti och vilka frågor man lägger störst vikt vid beror förstås på en rad faktorer, som bakgrund, värderingar, yrke och livssituation. Och kanske har du redan bestämt dig? Om inte, så hoppas vi att artiklarna kan fungera som en av många pusselbitar i ditt beslut inför valet 2018.

Men det är långt ifrån säkert att vi vaknar måndagen 10 september och vet hur det kommer att bli. Beroende på valresultatet kan det dröja ett tag innan det är klart vem som bildar regering. Men en sak är säker, det kommer att bli spännande. Riktigt spännande!

Pernilla Halling, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig: pernilla.halling@far.se