Balans drar igång en ny artikelserie där vår frekvente skribent Carl Svernlöv tillsammans med nyutexaminerade jurister presenterar rön som framkommit i examensarbeten. Andrea Norman är först ut med en artikel om CSR och aktiebolagens vinstsyfte. Artiklarna publiceras i Balans fördjupningsbilaga samt på tidningenbalans.se.

Carl, hur kommer det sig att du drar igång det här projektet?

– Jag är handledare och examinator åt ett ganska stort antal examensarbeten årligen och det är en hel del spännande och praktiskt användbara resultat som kommer fram. Först ut är en uppsats av jur. kand. Andrea Norman som berör den aktuella frågeställningen om CSR-arbete i ljuset av aktiebolagslagens vinstintresse och nästa handlar om revisorernas granskning av hållbarhetsrapporter.

Hur väljer du ut uppsatserna?

– I artikelserien kommer jag förstås att prioritera ämnen av intresse för revisorer och ambitionen är att åtminstone varannan månad kunna presentera ett nytt litet guldkorn från akademin.

Andrea, vad betyder detta för dig?

– Jag har under utbildningens gång läst och lärt från otaliga artiklar som Carl skrivit och att nu få skriva och publicera något tillsammans med honom är en otrolig möjlighet. Att Carl dessutom råkar vara min handledare gör att uppsatsskrivandet rundas av på bästa möjliga sätt!

Hur använder du själv Balans?

– Jag har vid flera tillfällen använt mig av artiklar som publicerats i Balans, både som källor och för inspiration, och uppskattat hur svåra frågor görs lättillgängliga och begripliga. Att få möjlighet att bidra till den kunskapsbank som Balans utgör är lite av en dröm som går i uppfyllelse!

Pernilla Halling