Att Louise Ewaldh började jobba med redovisning var en slump. På gymnasiet pluggade hon naturbruk med inriktning hund.

Louise Ewaldh, auktoriserad redovisningskonsult på Resursgruppen Ekonomi & Revision i Malmö, har haft vovvar så länge hon kan minnas. Att det blev studier på Naturbruksgymnasiet med inriktning hund var därför inte särskilt anmärkningsvärt Men hon har också alltid varit intresserad av ekonomi.

– Efter gymnasiet bytte jag inriktning och började studera ekonomi på Högskolan i Halmstad. Valfritt ekonomiskt program passade mig bra då jag fick möjlighet att både skräddarsy min utbildning och få en bred ekonomisk bas.

Direkt efter studierna anställdes Louise Ewald på PwC i Helsingborg/Ängelholm som revisorsassistent.

– Efter två år bytte jag byrå och inriktning till redovisning på Resursgruppen. Med redovisning lever jag mera i nuet, man blir som ett team med sina bolag.

Kontoret i Malmö har varit Louise Ewaldhs bas sedan 2014. Något som lockade var att revisions- och ekonomibyrån redan då låg långt fram i fråga om digitala lösningar.

– Nu finns det så många bra hjälpmedel, som mobilappar och möjlighet till fakturaskanning. Utvecklingen går snabbt framåt och är riktigt spännande att vara en del av. Samtidigt kan det vara en utmaning att få kunderna digitala, även om det blir lättare då fler inser fördelarna.

En annan utmaning är högsäsongen. Men då är fördelen med att arbeta med redovisning på en digital byrå att perioden inte blir lika intensiv som på många andra byråer. Och det är där hundarna, franska bulldoggen Sally, 7, (på bild) och labradoren Samson, 4, kommer in.

– För mig är viktigt att hitta balansen mellan ett jobb jag brinner för och en fritid jag älskar. Friheten i mitt arbete i kombination med hundarna hjälper mig med det. Jag går ut med Sally och Samson direkt på morgonen och på lunchen cyklar jag hem på tio minuter och ser till att rasta dem igen. Det funkar hur bra som helst.

Sofia Hadjipetri Glantz

Karriärtips!

Var öppen för nya idéer och ha en närvarande dialog med kollegor och kunder. ”Hos oss är dörren aldrig stängd”.

Namn: Louise Ewaldh.

Ålder: 28.

Yrke och byrå: Auktoriserad redovisningskonsult på Resursgruppen Ekonomi & Revision i Malmö.

Utbildning: 2009–2012 Högskolan i Halmstad, 180 poäng Valfritt ekonomiskt program.

Familj: Sambon Mattias, franska bulldoggen Sally, 7, och labradoren Samson, 4.

Tre viktiga år i min karriär:

  • 2012: Börjar på PwC Helsingborg/Ängelholm som revisorsassistent.

  • 2014: Börjar på Resursgruppen Ekonomi & Revision i Malmö som redovisningskonsult.

  • 2016: Klarar redovisningskonsultexamen och får titeln auktoriserad redovisningskonsult.