Månadens medlem Reza Seifi älskar siffror, längtar efter att ta sin auktorisation och är ivrig att få lära sig mer om revision och redovisning.

BALANS_2018_N06_A0013_bild

Hej Reza!

Ny studentmedlem i FAR som pluggar till redovisningskonsult och jobbar som revisorsassistent.

Välkommen! Hur kommer det sig att du ville bli studentmedlem i FAR?

– Mitt mål är att bli auktoriserad revisor, så jag tänkte att jag skulle vara med i FAR redan nu. På det sättet får jag kontakt med andra och uppdaterar mig om kurser och olika digitala system.

Vad förväntar du dig av studentmedlemskapet?

– Jag behöver några års erfarenhet i branschen för att sedan skriva examen och bli auktoriserad revisor. Jag ser fram emot att uppdatera mig kring vad jag behöver fram till dess.

Berätta lite kort om din utbildningsbakgrund.

– Jag pluggade ekonomi i Iran. När jag kom till Sverige fortsatte jag plugga ekonomi på gymnasienivå. Och jag har jobbat som revisorsassistent. Nu går jag tvååriga KYH-utbildningen Redovisningskonsult i Eskilstuna, som jag började i augusti i år.

Varför vill du arbeta med revision och redovisning?

– Det är min grej. Jag har alltid varit duktig på matte och siffror och jag gillar att jobba med dator, papper och penna. Nu lär jag mig allt om de nya momssystemen.

Vad ser du fram emot i höst?

– Jag fortsätter plugga till redovisningskonsult, jobba som revisorsassistent – och dansa.

Berätta mer om dansen!

– Jag går på danskurser hos ABF i Eskilstuna. Det är så roligt! Just nu lär jag mig salsa på nybörjarnivå. Lär jag mig tillräckligt bra så fortsätter jag till nästa nivå.

Sofia Hadjipetri Glantz

Reza Seifi

Ålder: 40.

Utbildning: KYH-utbildningen Redovisningskonsult i Eskilstuna.