Månadens medlem Jessika Andersson är auktoriserad redovisningskonsult, verksamhetschef på Revisionären och gillar att coacha företag att nå sina mål.

BALANS_2018_N07_A0017_bild

Hej Jessika!

Jag har världens bästa arbetskamrater och världens bästa arbetsplats.

Varför ville du bli medlem i FAR?

– Byråägaren är medlem och valet var ganska enkelt. Det är många fördelar med att vara medlem. Inte bara att man är försäkrad, det finns många hjälpmedel i mitt arbete som redovisningskonsult.

Vad hoppas du att FAR ska kunna göra för dig?

– Upprätthålla kvaliteten i mitt arbete, utbildning och gemenskap i branschen. Jag har just varit på Redovisningskonsultveckan och träffat en massa trevliga människor och fått matnyttig information.

Du är auktoriserad redovisningskonsult. Hur ser en typisk dag ut på jobbet?

– Den innehåller mycket kundkontakt och rådgivning. Och det grundläggande arbetet är så klart att biträda med bokslut och deklarationer. Det mest givande är när man får coacha företagen att nå sina mål.

Du är även verksamhetschef sedan i maj. Vad innebär det?

– En stor och utmanande förändring och extremt kul. Att bli ”chef” över sina kollegor gjorde att jag funderade länge på om jag skulle tacka ja. Men jag har världens bästa arbetskamrater och världens bästa arbetsplats så det är bara roligt.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag tillbringar all ledig tid i vår stuga i Arvidsjaur. På sommaren flugfiskar jag och på vintern kör jag skoter. Det bästa jag vet är att få leka i djupsnön.

Vad är det bästa med att bo i Piteå?

– Det är en mindre stad och ”alla känner alla”. Det är enkelt och tryggt. En fantastisk turiststad på sommaren. Och så har vi ju Piteå Havsbad, en skidtunnel året om, pitepalt och mycket snö på vintern.

Sofia Hadjipetri Glantz

Jessika Andersson

Yrke: Auktoriserad redovisningskonsult.

Ålder: 47 år.