Vi är alla publicister. Inte minst företagen som är måna om att sprida varumärket på sociala medier. Något som även gäller revisions- och redovisningsbyråer. Men hur ska ens verksamhet göra bestående avtryck i flödet? Och vad är bra att undvika? Balans fikar med sociala medier-proffset Frida Boisen.

Vilka fällor ska man som byrå undvika på sociala medier?

– Många byråer jobbar på LinkedIn med kommunikation business to business. Spela in i liggande format på LinkedIn och dubbelkolla filmerna, eftersom plattformen beskär stående videoformat. Jag ser varje dag halshuggna kroppar stå och prata i videoformat på LinkedIn. Det är trevligare att se ett ansikte prata än en mage eller en bröstkorg.

Vad är det viktigaste för vår bransch att tänka på i den digitala transformationen?

– Mod och passion! Jobba alltid med kundens bästa i fokus! Vi är en otålig generation som kräver ögonblicklig, personlig service i realtid, och vi vill ha de bästa råden av er ekonomiska experter. Hur kan revisionsbranschen och ni grymma revisorer och redovisningskonsulter erbjuda det med hjälp av nya digitala verktyg?

Vad ska revisions- och redovisningsbyråer göra för att sticka ut i sociala medier-bruset?

1. Våga video. Video är det nya förstaspråket i Sverige och rankas upp av algoritmerna. Våga testa att uttrycka dig i videoformat.

2. Talk to the heart. Berätta med känslor. Prova humor eller värme exempelvis. Ditt berättande ska kännas, direkt.

3. Engagemang vinner. Involvera dina följare! Gärna med Insta stories-format. Låt följarna bli VIP och få tycka till. Ge dem makt. Ha omröstningar, be dem tagga någon som stämmer in på det du beskriver.

Frida Boisen

Vad: VP och digital chef på Bonnier Magazines & Brands, digital expert, föreläsare, författare, programledare och krönikör.

Aktuell: Programledare i Lyxfällan i TV3 och Trolljägarna, samma kanal, premiär i januari. Bokaktuell med ”Digital Passion – Så vinner du med sociala medier”.

Ort: Stockholm