Balans är väldigt uppskattad av FAR:s medlemmar. Mest intressanta är de yrkesrelaterade artiklarna. Det visar en läsarundersökning som genomfördes i oktober 2018.

93 procent av FAR:s medlemmar anser att Balans är en ”bra tidning” eller ”mycket bra tidning” och närmare 80 procent läser hälften eller fler av alla nummer. Knappt hälften av medlemmarna läser samtliga nummer. På frågan om Balans upplevs som ”trovärdig” svarar 96 procent av medlemmarna att de instämmer. Runt 90 procent ger Balans omdömena ”aktuell”, ”saklig” och ”informativ”. 78 procent anger att Balans är ”värdefull för mig”.

– Att så många FAR-medlemmar anser att Balans är värdefull och läser tidningen regelbundet är glädjande för oss på redaktionen. Och att närmare hundra procent ger omdömet trovärdig är ett mycket fint betyg som väldigt få tidningar får, säger Balans chefredaktör Pernilla Halling.

Balans är FAR:s tidning för fri och obunden debatt i aktuella branschfrågor. En klar majoritet av FAR:s medlemmar, 74 procent, anser att det är viktigt att tidningen är fortsatt obunden och kan lyfta åsikter som inte delas av FAR.

– Det är en trovärdighetsfråga. Läsaren ska inte känna minsta tvivel om att Balans kan ta upp och belysa olika aspekter och åsikter även i de fall där FAR har en motsatt åsikt.

Mats Rimér