I moderna lokaler i centrala Göteborg arbetar Nathalie Trang. Bokio är ett ungt företag där fokus ligger på att se framåt, och att leva i förändring för att hitta de bästa lösningarna för kunderna.

– Kundupplevelsen är i fokus och våra kunder vill kunna ta del av sin bokföring i realtid. De vill också vara delaktiga i utvecklingen av programmen, säger hon.

Nathalie Trang har hela tiden varit inriktad mot revision och redovisning. ”Världen blir mer och mer logisk när man har siffror”, som hon själv beskriver det. Efter studierna i Lund blev Deloitte i Malmö första arbetsplatsen. Efter 2,5 år flyttade hon till Göteborg och började på KPMG.

– Jag trivdes väldigt bra. Kände inte av någon byråhierarki utan upplevde det som en väldigt rolig och stimulerande arbetsplats. Men när jag fick frågan från Bokio, som då var min kund, om jag ville komma och arbeta hos dem kunde jag inte säga nej. Jag kände att det var läge att hoppa på tåget och vara med. Det var nu eller aldrig, säger Nathalie.

Hon är tacksam för den erfarenhet hon hann samla på sig under åren på storbyråer, och konstaterarar att hon har stor nytta av den i sin roll i dag.

– Jag får verkligen möjlighet att applicera vad jag lärt mig i mitt nuvarande arbete. Jag är dessutom tacksam för stödet jag får från FAR som medlem. FAR fungerar utmärkt som bollplank när jag behöver lyfta idéer, säger hon.

Charlotta Marténg

Karriärtips!

Var nyfiken, var ambitiös, våga ställa alla frågor och framförallt våga vara dig själv!

Namn: Nathalie Trang.

Ålder: 30 år.

Yrke och byrå: Auktoriserad redovisningskonsult på Bokio AB.

Utbildning: Kandidatexamen i handelsrätt och företagsekonomi från Lunds universitet.

Familj: Mina föräldrar, systrarna Madelene och Jeanette, lillebror Christopher, min fästman Henrik och min stora släkt.

Tre viktiga år i min karriär:

  • 2013: Jag fick mitt första riktiga jobb på Deloitte.

  • 2015: Flyttade till Göteborg och fortsatte inom samma bransch på KPMG.

  • 2018: Började min anställning på Bokio.