Månadens medlem är auktoriserad revisor på BDO i Göteborg, tackar lagidrotten för samarbetsförmågan och har en fäbless för FAR:s samlingsvolymer. Möt William Ekenfall.

BALANS_2018_N08_A0020_bild

Hej William!

Den enda auktoriserade revisorn i Göteborg som heter William.

Vad är det roligaste med att vara auktoriserad revisor?

– Helt klart variationen i vardagen. Även om jobbet stundtals är stressigt med mycket deadlines så är det också ett flexibelt yrke där du kan styra mycket själv.

Hur kan en arbetsdag se ut?

– Majoriteten av en arbetsdag innebär kundarbete. Vi är ute hos kunderna och jobbar ett par dagar i veckan, sedan färdigställs ofta arbetet på det egna kontoret.

Du har idrottat mycket. På vilket sätt har det hjälpt dig på jobbet?

– Jag har lirat innebandy i många år och trappade ner i seriesystemet när jag började på BDO, även om jag var aktiv fram till förra året. Nuförtiden blir det mest golf och padeltennis. Lagidrotten har hjälpt mig att få en förståelse för olika personligheter och vad som krävs för ett bra samarbete.

Hur reagear människor när du säger vad du arbetar med?

– Övervägande positivt får jag säga! Känner inte riktigt igen den lite tråkiga bilden som kan ges av en revisor.

Vad är det bästa med Göteborg?

– Göteborgarna! Staden i sig är genuin, det är mycket roliga event och nya restauranger som dyker upp. Närheten till havet är också ett plus. Tyvärr är – och kommer – det vara rätt stökigt på grund av alla byggprojekt med Västlänken i täten, men det blir la bra när det är klart.

Sofia Hadjipetri Glantz

William Ekenfall

Ålder: 33.

Yrke: Auktoriserad revisor på BDO i Göteborg.