I samband med samgåendet mellan FAR och SRS 2006 anställdes Bengt Skough som SME-general. Sedan dess har han rest land och rike runt bland annat för att övertyga om nödvändigheten i att branschen framtidsanpassar sin verksamhet.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på FAR?

Jag har så många bra minnen. Men ett fint minne är när jag blev uppmuntrad av Dan Brännström att hålla ett föredrag på FEE:s SME-möte i Venedig i april 2012. Det var mitt första föredrag på engelska och det krävdes en hel del mod för att gå upp på scenen den gången ...

Och sedan när vi skulle åka hem blev vi överraskade av askmolnet (från Island). Först fick vi ta en buss från Venedig till Villach, sedan tåg genom hela Tyskland till Hamburg där vi tog en hyrbil till Göteborg. Sedan tåget till Stockholm. Det blev en resa jag inte glömmer i första taget.

Lite framtidsspaning – vilken är branschens största utmaning?

Ledarskapet är den stora ödesfrågan. För att kunna möta förändringarna i omvärlden gäller det att ha en flexibel och snabbfotad organisation och det kräver ett hållbart ledarskap. Man måste vara beredd att avsätta tid för ledarskapet och våga anställa folk för att utveckla verksamheten. Det blir minst lika viktigt som att jobba ut mot kund.

Vad gör du nu?

Jag är senior advisor inom quality risk management på Mazars. Det innebär att jag i huvudsak jobbar med revisionsmetodik internt för att säkerställa en hög kvalitet på revisionsarbetet. Men det blir även en del utbildning och rådgivning kring revisionsfrågor. Det är jättespännande och jag hoppas att jag gör skillnad!

Pernilla Halling

Bengt Skough

Vad: Tidigare SME-general på FAR. Nu Senior advisor inom quality risk management på Mazars.

Motto: Att göra skillnad!

Ort: Åhus.