Intresset för brott och straff ledde Fredrik Richter till juridikstudierna.

BALANS_2019_N01_A0015_bild

Hej Fredrik!

Som uppskattar att träffa drivna och nytänkande entreprenörer.

Varför valde du att bli skatterådgivare?

Mitt intresse för skatterätten kom främst genom en praktik hos PwC under studietiden. Det var en ”aha-upplevelse” att få inblick i hur rådgivare kan tillämpa den teoretiska och komplexa skatterätten i praktiken, framförallt i företagsförvärv. Kombinationen av analytiskt tänkande, pedagogiskt framförande och affärsmässighet tilltalade mig.

Vilka reaktioner möter du från omgivningen?

Bara positiva reaktioner där de flesta har stor respekt för yrkets komplexitet. Sedan märker jag att de som inte är eller har varit i revisionsbranschen har svårt att ta till sig hur många olika områden det faktiskt finns inom skatterätten. Den stereotypa bilden av en skattejurist som något ”stelt” gör också att reaktionen från omgivningen ofta blir överraskande positiv när man gillar att diskutera annat än redovisning och skatt, till exempel familj, fotboll och resor.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få träffa så fantastiskt många drivna och nytänkande entreprenörer i kombination med förmånen att få arbeta i ett internationellt nätverk.

Om du inte hade varit skatterådgivare – vad hade du jobbat med då?

Förmodligen som polis. Det var faktiskt intresset för ”brott och straff” som ursprungligen ledde mig till juridikstudierna.

Pernilla Halling

Fredrik Richter

Ålder: 44.

Gör: Auktoriserad skatterådgivare.