Det är glädjande att kunna meddela att andelen kvinnliga delägare inom de större byråerna har ökat i årets jämställdhetsundersökning. Och nykomlingen Aspia tar täten och drar upp snittet.

Totalen är givetvis intressant. Men räknar man bort Aspia så är ökningen endast drygt en procentenhet. Alltså ingen rekordfart bland de sju byråerna som ingår i tidigare års undersökningar. Men ändå ett steg i rätt riktning med tanke på att byråerna som helhet stod och stampade på samma ställe i förra årets undersökning.

Och visst, det går att diskutera resultatet i årets undersökning. Aspia skiljer sig från de övriga sju byråerna i och med att byrån inte har revisionsverksamhet. I vilken utsträckning detta har betydelse för andelen kvinnliga delägare överlåter jag till dig som läsare att fundera över.

Det är lika spännande varje år att få se resultatet! Och så roligt med den positiva respons vi får från byråerna som ingår i undersökningen, men även från andra håll i branschen. För oss på redaktionen blir det tydligt att Balans genom god journalistik kan bidra till utvecklingen. Vi kan helt enkelt fungera som en blåslampa i viktiga frågor.

Vi har också nöjet att välkomna en ny krönikör! I vartannat nummer av Balans kommer Pernilla Lundqvist, ordförande i FAR:s policygrupp för redovisning, att skriva krönikor tillsammans med någon av de övriga ledamöterna i gruppen.

Trevlig läsning!

Pernilla Halling, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på pernilla.halling@far.se