Med 33 procent kvinnliga delägare kniper Aspia topplaceringen i årets jämställdhetsundersökning.

– Det är oerhört glädjande för oss som nytt bolag och varumärke att kunna utmana branschen redan från start. Vår ambition är att ha en ännu jämnare fördelning, något vi kontinuerligt arbetar med, säger Aspias vd Magnus Eriksson.

Aspia bildades för snart ett år sedan och nu pågår arbetet med att ta fram riktlinjer för hur bolaget ska förebygga all typ av diskriminering där jämställdhet är en viktig del.

– Vi har redan i dag en medvetenhet och processer som främjar jämställdhet. Men vi vill skapa en struktur för att kontinuerligt kunna undersöka, analysera och följa upp aktiva åtgärder inom rekrytering, arbetsförhållanden, kompetensutveckling, föräldraskap samt lön och villkor, säger Magnus Eriksson.

En inkluderande företagskultur som tar tillvara olikheter är viktigt för Aspia. Och det gynnar inte bara medarbetarna utan även kunderna och affärerna.

– Jämställdhet är en viktig del i arbetet med att utveckla vår företagskultur och våra kunder på ett positivt sätt. Vi vill att alla ska ha samma förutsättningar hos oss och vår vision är att våra medarbetare ska ha den bästa tiden i sin karriär på Aspia.

Har ni några uppsatta mål avseende jämställdhet?

– Som nytt fristående bolag är målen för jämställdhet under utveckling. Vi ville starta med att undersöka och analysera för att sedan aktivera våra mål så vi fokuserar på det som ger störst effekt.

Pernilla Halling