Jannike Gellerstam är auktoriserad revisor på Frejs i Göteborg, brinner för konsultationer med kunderna och ser fram emot att bestiga Kebnekaise med kollegorna.

BALANS_2019_N02_A0019_bild

Hej Jannike!

Jobbar mycket med generationsskiften och gillar att skapa mervärde.

Varför ville du bli revisor?

– Redan som liten när vi spelade Finans hemma så sa jag att jag ville bli revisor. Det lät som ett bra jobb. Sedan tog det många år innan jag förstod vad det faktiskt innebar. Men det har alltid varit fokus på det. Det kanske är jättekonstigt att veta det som liten? Haha!

Vilka revisorsfrågor upptar din tid just nu?

– Jag har precis kommit tillbaka från min andra föräldraledighet och varit på jobbet i tre veckor nu, mitt i högsäsongen. Jag försöker hitta nya kunder, sitter med bokslutsgranskning och jobbar mycket med generationsskiften. Jag brinner verkligen för de här konsultationerna.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag har två små barn, så utöver jobb hittar jag på roliga aktiviteter med barnen. Jag har också börjat träna för att bestiga Kebnekaise med ett gäng kollegor efter sommaren.

Vad får du för reaktion när du berättar för människor du träffar att du är revisor?

– Väldigt blandat. Den tråkiga bilden av en revisor börjar nog suddas ut mer och mer. Men jag har märkt att folk ofta blandar ihop revisor och redovisningskonsult.

Vilken var den senaste biofilmen du såg?

– Bamse och dunderklockan.

Har du någonsin sprungit Göteborgsvarvet?

– Nej, tyvärr! Jag har däremot hejat på min man och Frejs-kollegor som brukar springa varvet.

Sofia Hadjipetri Glantz

Jannike Gellerstam

Ålder: 34.

Yrke: Auktoriserad revisor på Frejs.