Med fokus på affärerna har Revisionsvärlden på tre år lyckats bli en etablerad nyhetskälla i revisions- och redovisningsbranschen. Balans fikar med grundaren Martin Hammarström för att få veta hur det går och varför han föll för just den här branschen.

Får du många tips från läsare?

– Ja, varje vecka. Det handlar om allt från att man vill berätta om nyrekryteringar till anonyma tips om missförhållanden i branschen.

Varför startade du Revisionsvärlden?

– Jag ville starta en branschtidning, och i den här branschen fanns det ingen oberoende tidning. Ur ett affärsperspektiv är redovisnings- och revisionsbranschen oerhört intressant. Den omsätter mångmiljardbelopp och förändringstakten är hög, det händer mycket hela tiden. Revisionsvärlden fokuserar på affärerna, vi skriver om vinnare och förlorare och om hur man tjänar pengar i branschen.

Vad är ditt drömscoop?

– Att avslöja en riktigt stor affär, till exempel att Aspia och LRF-Konsult går ihop.

Vad händer härnäst?

– Vi lanserade nyligen en tjänst där vi via Bolagsverket bevakar när det startas nya byråer inom redovisning, revision och skatt och presenterar informationen på ett lättillgängligt sätt. Prenumeranterna får koll på när det startas verksamheter på orten där man är verksam. Denna och liknande tjänster ska utvecklas. Alla vill ju ha koll på konkurrenterna, vilket också är själva grundtanken med Revisionsvärlden.

Pernilla Halling

Martin Hammarström

Vad: Grundare av Revisionsvärlden

Bildades år: 2016

Omsättning: 1,3 miljoner 2018, Räknar med att växa minst 30 procent under 2019

Ort: Stockholm