Elias Alakir klarade revisorsprovet på första försöket och är bland de yngsta auktoriserade revisorerna i Sverige. Men om han inte hade varit revisor, så hade han varit fotbollsproffs.

BALANS_2019_N04_A0016_bild

Hej Elias!

På jobbet går han igång på att träffa drivna och innovativa entreprenörer.

Hur var det att göra revisorsprovet?

– Det var väldigt påfrestande och jag var jättenervös. Jag sov inte många timmar den natten och det gick inte att äta frukost. Men så fort klockan slog, då var det zoom! Då blev jag helt fokuserad och taggad och det blev roligt att svara på frågorna.

Hur är det att vara en av de yngsta auktoriserade revisorerna i Sverige?

– De som inte har skrivit provet har svårt att föreställa sig hur hårt och utmanande det faktiskt är, medan de som har gjort det är riktigt imponerade! Jag pluggade stenhårt i flera månader. Guide Revision gav mig rätt förutsättningar och har stöttat mig. Att vara bland de yngsta är förstås överväldigande.

Vad hoppas du att FAR ska kunna göra för dig?

– Jag använder mig jättemycket av FAR Online, vilket är riktigt smidigt. Jag hoppas kunna hitta rätt utbildningar, få tillgång till lite fler tjänster som medlem och att nyhetsbreven ska vara fortsatt lika bra så att jag kan hänga med i aktuella frågor.

Vad är det bästa med att vara revisor?

– Att få träffa så otroligt drivna och innovativa entreprenörer och att arbeta tillsammans med duktiga och erfarna kollegor.

Om du inte hade varit revisor så ...

– Hade jag varit fotbollsproffs! Innan jag började på universitetet spelade jag elitfotboll i IF Elfsborg i Borås. Det stannade vid ungdomselit då jag drabbades av en allvarlig knäskada i samband med att vi vann Gothia Cup år 2008.

Sofia Hadjipetri Glantz

Elias Alakir

Yrke: Auktoriserad revisor, Guide Revision, Partille.

Ålder: 28.