Kan en godkänd utbildningsplan vara en konkurrensfördel i jakten på nya medarbetare? Det menar i alla fall Jessica Otterstål på Revisorsinspektionen i vårt reportage om utbildningsplaner.

Förhoppningen med de nya utbildningskraven för att bli auktoriserad revisor, som infördes 2018, är att vägen fram till revisorsexamen ska bli mer flexibel. De nya reglerna innebär bland annat att byråerna kan ta ansvar för delar av den teoretiska utbildningen, vilket ger större flexibilitet vid rekrytering av nya medarbetare. Men först måste byråerna upprätta en utbildningsplan och få den godkänd av Revisorsinspektionen.

Låter det knepigt? Många verkar tycka det med tanke på att det inte är många fler än en handfull byråer som har lämnat in och fått sina utbildningsplaner godkända av Revisorsinspektionen. Nodum Revision i Nässjö var den första mindre byrån som fick sin plan godkänd. För dem tog de endast två till tre timmar att upprätta en plan. Till hjälp tog de exemplet som finns på far.se och anpassade det efter byråns verksamhet. Så tveka inte! Gör din utbildningsplan i dag, så har du den godkänd och klar när det är dags att rekrytera!

Pernilla Halling, chefredaktör för Balans.

Hör gärna av dig till mig på pernilla.halling@far.se