Länsstyrelsen har genom sin tillsyn granskat hur bolaget Louis Vuitton Aktiebolag, 556570-6982, har följt bestämmelserna i regelverket om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism (penningtvättsregelverket) under perioden den 17 mars 2021 till och med den 15 februari 2022.

Granskningen visar att bolaget inte, i nästintill någon del, uppfyller kraven som ställs på verksamhetsutövare i penningtvättsregelverket. Bolaget har således inte vidtagit tillräckliga åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism och granskningen har visat att bolaget inte heller beaktat förbud mot att ingå eller upprätthålla en affärsförbindelse eller utföra enstaka transaktion. Bedömningen efter genomförd granskning är att bolagets överträdelser av penningtvättsregelverket har medfört en markant ökning av risken för att verksamheten kan bli utnyttjad för penningtvätt och finansiering av terrorism. Länsstyrelsen bedömer även att bolagets överträdelser av penningtvättsregelverket till övervägande del är av synnerligen allvarlig art.

Överträdelserna i efterlevnad av penningtvättsregelverket innebär att bolaget ska betala en sanktionsavgift om 5 miljoner kronor.

Beslut om sanktionsavgift Louis Vuitton Aktiebolag.