Valet av tjänstebil sker inte bara utifrån behov och kostnad, den blir en del av företagets varumärke.

Det anser Lars Strömberg, på energibolaget Kraftpojkarna.

Lars Strömberg har varit egen företagare i många år och alltid haft tjänstebil. Nu är han en av delägarna i Sveriges största grossistföretag för solceller, Kraftpojkarna.

Som vd för dotterbolaget i Skåne bedömer han frågan om tjänstebil i egenskap av både anställd och ägare, det vill säga han låter både de egna önskemålen och företagets behov styra. Och frågan om val av tjänstebil är just nu högaktuell, eftersom han står inför ett bilbyte.

– Man får inte välja en alltför lyxig bil, eftersom kunderna då känner att det är de som betalar den. Men den får inte heller vara för skruttig, det skickar fel signaler. Jag vill visa att vi är ett stabilt företag, det bästa är att välja en bra mellanklassbil.

Hur ser du på miljöbilar?

– Den bil man väljer ska ju stärka bolagets profil och eftersom mina kunder är miljömedvetna är det viktigt att göra ett hållbart val. Men en bil som Tesla kan upplevas som för lyxig. Samtidigt blir det opraktiskt med en elbil om man kör långa sträckor och inte kan ladda den. Då kan en hybridbil vara ett alternativ. Jag funderar på BMW i3, en elbil som även har en liten motor.

Vilka är dina behov?

– Jag har mycket kundkontakter, åker runt till arkitektkontor, fastighetsägare, byggbolag och byggarbetsplatser. Ibland är det tuffa tag för bilen, då kan en fyrhjulsdriven modell vara bra.

Hur mycket kör du per år?

– Runt 3000 mil.

Är tjänstebil ett självklart val för dig?

– Ja, för mig är bekvämligheten och servicen avgörande. Jag har leasingbil så om något händer, att jag exempelvis får punktering, slipper jag betala det privat.

Hur ser du på kostnaderna?

– För firman är tjänstebilen en stor post.

Bilen kostar runt 12.000 kronor per månad, därför är det viktigt att utvärdera ordentligt så att den tillgodoser de behov man har. Man kan också välja att köpa en bil som har gått 500 mil, då har man fått ned priset med runt 70.000 kronor men ändå fått en ”ny” bil.

– När det gäller tjänstebil eller förmånsbil till anställda måste man förstås även se till deras behov, inte bara företagets, någon kanske har småbarn och då måste den anställda vara med och bestämma.

Lotta Engzell Larsson

+

Lars tipsar:

  • Provkör. Gå runt och prova olika bilar, så att du hittar en som är bekväm, det här är en bil du ska sitta mycket i.

  • Behov. Tänk på vad den ska användas till, ska du inte transportera så mycket saker kanske det räcker med dragkrok snarare än en pick-up modell. Säkerhet är viktigt.

  • Råd. Tala med din revisor i förväg så att du har skattebilden klar för dig.

Kraftpojkarna AB

Grossist i solceller

Omsättning: 30 MSEK (2014)

Antal anställda: 11

Solcellerna följer ljuset, inte solen. De gillar när det är kallt, då blir de effektiva, i regn blir de rena, och långa sommardagar laddar de ordentligt. På sommaren får man ett överskott som man kan sälja till elbolagen, på vintern får man köpa till el.