Många företag arbetar med flera projekt parallellt. God överblick är därför en förutsättning om du vill ha koll på läget, det gäller inte minst när flera personer med olika ansvarsområden är inblandade. I dag behöver du inte leta med ljus och lykta efter flexibla och lättanvända projektverktyg. Oavsett vad du har för behov väntar en uppsjö av molnbaserade projektverktyg redo att hjälpa dig med allt från att organisera uppgifter i prioriteringsordning till att enkelt ta reda på hur du disponerar din tid under en arbetsdag.

Däremot är det inte det lättaste att hitta rätt redskap, som uppfyller just dina krav. För även om det finns system som faktiskt hanterar både resursplanering, tidrapportering och projekthantering är tjänsterna sällan tillräckligt bra inom alla olika områden. Den bästa lösningen är ofta att kombinera rätt verktyg med varandra.

Skapa struktur

4 projektverktyg som underlättar ditt arbete

Asana

Ett flexibelt och lättanvänt verktyg för projekthantering. Skapa projekt, lägg till och dela ut uppgifter, skriv kommentarer och få en lista över alla åtaganden. Med Asana ser du till att tidsplanen följs samtidigt som kunden kan hålla sig uppdaterad.

Toggl

Håll koll på tiden med ett av marknadens ledande tidrapporteringssystem. Toggl är verktyget för dig som vill mäta, organisera och redovisa dina timmar på ett enkelt och snyggt sätt. Med några enstaka klick får du reda på var din tid tar vägen.

Timeapp

Ett webbaserat verktyg där du och dina kollegor kan redovisa tid, resor, kostnader och utlägg både för den egna verksamheten internt och för sådant som ska debiteras kund. De flesta funktioner ingår, exempelvis arbetsorder, fakturering, stämpelklocka och körjournal med GPS-funktioner.

Forecast

Med Forecast planerar du enkelt både budget och vilka resurser som ska göra vad i dina projekt. Verktyget ger dig en bra bild av nuläget och passar framför allt företag som har många projekt att hålla koll på.

Tänk på detta

Välj med omsorg

Det tar tid att hitta bra projektverktyg som passar dina behov och ditt sätt att arbeta. Leta efter recensioner, läs andra kommentarer och testa ordentligt innan du använder verktyget fullt ut.

Utseendet spelar roll

Ett bra verktyg är både snyggt och enkelt att förstå sig på. Så fort det blir omständligt finns risken att du som användare ger upp.

Håll dig uppdaterad

Många system ligger i framkant medan andra har några år på nacken. Se till att alltid välja ett verktyg som ständigt utvecklas.

Stor efterfrågan

Utbud av enklare projektverktyg blir bara större och större för varje år. Att de flesta systemen dessutom är molnbaserade gör dem oerhört lättillgängliga.