Innehåll

Resultat nr 10 2016

Extra mycket läsning i appen

Inom loppet av en vecka presenterades två statliga utredningar som båda får stora konsekvenser för småföretagare. 3:12-utredningen och Välfärdsutredningen. När förslagen nu hunnit analyseras står det klart att båda utredningarna möts av hård kritik från företagarhåll. Det talas om höjda skatter och begränsningar av vinster i välfärden.

I det här numret möter du Elisabeth Åkesson, sjukgymnasten och företagaren, som riskerar att drabbas. Hennes engagemang i företagarfrågor är stort och Välfärdsutredningen väcker starka känslor. Hon menar att ett vinsttak framför allt slår mot mindre verksamheter som redan har små överskott.

Vill du veta mer om 3:12-utredningen? Vi listar vinnarna och förlorarna utifrån utredarens förslag.

Missa inte heller vår reporter Sofia Hadjipetri Glantz artikel om Swish – och vad du bör tänka på för att bokföra de snabba transaktionerna på rätt sätt.

Jul och nyår står inför dörren, och därmed är det också snart dags att göra bokslut. Resultat ger dig nyheterna inför bokslutet. För dig som vill ha ännu mera läsning rekommenderar jag att verkligen utnyttja Resultat som digitaltidning. Genom att klicka på länkarna i digitaltidningen får du som läsare tillgång till extra material. Du har väl inte missat att ladda hem Resultat som app?

God jul och gott nytt år!!

Charlotta Marténg,

chefredaktör