Småföretagare som går i klinch med Skatteverket får sällan stort utrymme i media. Men ”landets sista fäbodkulla”, Tin Gumuns, och hennes besvär med att driva familjens fäbodverksamhet utan ström, mobiltäckning och kassaregister har gett eko i alla större medier. Kassaregistret är problemet, alltså.

Skatteverket har möjlighet att bevilja undantag när kravet på kassaregister är oskäligt – men frågan är om det är oskäligt att kräva att café och mejeriproduktion i uråldriga bodar ska ha kassaregister. Utan att ta ställning till om kravet är rimligt eller inte, kan jag konstatera att Tin Gumuns tycker att myndigheterna borde välkomna hennes insatser för svenskt kulturarv i stället för att motarbeta dem.

Många företagare upplever att det ställs höga – ibland orimligt höga – krav på dem och deras verksamhet. Trots att politiker talar vitt och brett om hur de vill underlätta för företagande i Sverige. Bort med onödigt byråkratiskt krångel och så vidare.

Bortom medierapportering återstår frågan: hur har du det? Tycker du att du och ditt företag har goda förutsättningar att bedriva näringsverksamhet? Vilka är dina största bekymmer? Hur löser du dem? Hör gärna av dig till oss och berätta om din företagarvardag.

Nu tar Resultat ett uppehåll fram till september. Redaktionen önskar er alla:

Trevlig sommar!

Lisa Bergman, chefredaktör