Jag heter Charlotta Marténg och är ny chefredaktör för Resultat. Min ambition är att tidningen ska bli din ”kunskapande kompis” som hjälper dig att ha koll på det senaste, vet vilka frågor du behöver känna till för att utveckla ditt företag på bästa sätt och dessutom fungera som en länk mellan dig och din revisor eller redovisningskonsult.

I det här numret kan du bland annat läsa om hur den nya momslagstiftningen kan komma att påverka fastighetsbegreppet och om var gränsen går för vilka anställningsförmåner som är skattepliktiga och vilka som är avdragsgilla. Vi lägger också fokus på hållbarhetsredovisning. De största företagen måste börja hållbarhetsrapportera från december, men allt fler mindre företag har insett affärsnyttan och börjat hållbarhetsredovisa på frivillig basis. Hållbarhetsredovisning är en investering, inte en kostnad, menar de.

Du möter också Rosie Linder som valde att förverkliga sin dröm att starta eget före 50. Hon lämnade tryggheten i ett välbetalt jobb och gav sig in i spelutvecklingsbranschen.

Vi på redaktionen strävar efter att göra en tidning som är både angelägen och aktuell och du som läsare får gärna hjälpa oss i det arbetet. Har du synpunkter eller idéer om vad vi bör skriva om – hör av dig till mig!

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör