Den tekniska utvecklingen går snabbare än någonsin, samtidigt som vissa hävdar att det är lika bra vi vänjer oss – det kommer aldrig att gå så långsamt som nu. Är du och ditt företag redo för digitaliseringen? Kanske har ni redan kommit en bit på vägen? Kanske ligger ni i startgroparna?

Oavsett vilket är det ett faktum att digitaliseringen och automatiseringen sker här och nu. Och förändringen påverkar alla, såväl entreprenörer som konsulter.

I det här numret av Resultat möter du STT – Storkökstillverkarna AB som med hjälp av sin redovisningsbyrå påbörjat sin digitaliseringsresa och som nu upplever att de har bättre kontroll över företagets ekonomi.

Du hittar också en intervju med entreprenören Hannes Sjöblad som genom att anordna digitala safaris hjälper företag att utvecklas i rätt riktning med hjälp av virtual reality.

Vi påminner även om att det är hög tid för dig som fåmansföretagare att se över ditt löneuttag för att kunna maximera utdelningen.

För dig som kör företagets bil även privat finns råd om vad du bör tänka på för att undvika onödig förmånsbeskattning. En elektronisk körjournal kan vara en bra investering i tid och pengar för att undvika framtida processer med Skatteverket. Stäm av med din revisor eller redovisningskonsult vad som passar dig och ditt företag bäst.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör