Innehåll

Resultat nr 2 2017

Var noga med siffrorna!

Ett feltryck på tangenterna kan få ödesdigra konsekvenser. På bara några sekunder kan tusentals kronor vara borta. Det fick en man i Uppsala erfara. Pengarna som skulle in på hans skattekonto hamnade av misstag hos en annan. Den personen hade skulder och vips var pengarna borta. Efter en process som sträckt sig ända upp till Högsta domstolen står det nu klart att mannen inte får tillbaka sina pengar, trots att insättningen på kontot uppenbart var fel. Läs mer på sidan 8 om hur Högsta domstolen nu ändrar sin praxis.

I det här numret får du också tips om vad du bör tänka på inför nästa år då EU:s nya dataskyddsförordning införs och ersätter PUL, den svenska personuppgiftslagen. Det är mycket att tänka på och det gäller att hålla tungan rätt i mun. Att göra fel kan även i detta fall bli kostsamt. Resultat har checklistan du behöver.

Förhandlingsexperten och författaren Viveca Sten ger dig också allt du behöver för att få ut mesta möjliga av dina förhandlingar. För du vet väl – det finns alltid något att förhandla om!

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör