Resultat nr 2 2017

5 tips för ditt företags Linkedin-sida

Med en företagssida på Linkedin skapas en kontaktyta och marknadsföringskanal mot mer än 450 miljoner användare – potentiella kunder, medarbetare och samarbetspartners. Det är helt gratis och går snabbt att ordna.

1 börja med det viktigaste innehållet

Se till att rätt information om ert företag är tillgänglig i stället för att publicera så mycket som möjligt. Skriv en kärnfull presentation om vad ni gör, var ni finns, hur ni skapar värde för era kunder och det som potentiella kunder och andra intressenter kan tänkas vilja veta. Sätt dig in i kundens perspektiv och bli inte för detaljerad – det har ni förmodligen en egen hemsida med utrymme för. Men ...

2 ... publicera, dela och diskutera

Händer det något viktigt ska ni självklart låta omvärlden veta det. Nya produkter, samarbeten eller rekryteringar är positiva nyheter som stärker ert varumärke. Att delta i diskussionsgrupper visar att ni är experter inom ert verksamhetsområde. Dyker det upp en spännande diskussion, låt ämnet gå runt ett varv internt och publicera sedan er syn på saken. Dela andras inlägg, kommentera och favoritmarkera – ju mer ni syns, desto fler följare i slutänden.

3 se till att någon äger ansvaret

Det enda som är sämre än ingen företagssida är en företagssida med inaktuell eller felaktig information. Om en användare ställer en fråga ser det inget vidare ut om det aldrig kommer ett svar. Utse någon som är ansvarig för att hålla allting uppdaterat och som äger ansvaret för sidan. Avsätt en kort stund varje dag för ändamålet.

4 använd nyckelord

I en tid när allt är sökbart gäller det att hitta de viktigaste orden som beskriver just er. Fundera på vilka sökord ni vill associeras med och ange dem på relevanta platser i er profil. Med Google AdWords Keyword Planner kan ni få hjälp och inspiration att identifiera era bästa nyckelord.

5 detaljerna gör helheten

Byt din sidas URL till företagets namn istället för en massa siffror, det gör sig bättre på visitkort och i mejlsignaturer. Lägg lite krut på bildvalet – det är det första besökare ser. Se till att dina medarbetare är anslutna till sidan och lägg in en följ-knapp på er egen webbsida. Sist men inte minst: inspireras av andra företag i din bransch. Hur gör de för att nå ut med sitt budskap?

Erik Backlund