För Meri Textil i Östersund har samarbetet med redovisningsbyrån gått från ett löneuppdrag till något betydligt större.

– Det här har blivit så mycket bättre än vi någonsin trodde, säger Henrik Wahlstedt, vd.

Meri textils resa startade för 30 år sedan i Östersund. Fyra barndomskamrater började sälja tröjor med tryck i liten skala. I dag är ägarna desamma som då, men där tar likheterna slut. Företaget har 25 anställda med kontor i Östersund, Stockholm och Helsingborg och omsätter 70 miljoner kronor. Verksamheten omfattar bland annat försäljning av profilkläder, gåvor, reklam och logistiktjänster.

För ett år sedan valde man att för första gången ta in en extern vd, Henrik Wahlstedt, och sedan dess har även samarbetet med den redovisningsbyrå Meri Textil anlitar vuxit ordentligt.

– För ett år sedan behövde tillfällig hjälp med våra löner en kort period och, mer eller mindre av en slump, blev det Stabilisator som fick det uppdraget. Samarbetet växte snabbt och i dag hjälper de oss med att strukturera upp det ekonomiska flödet, utbildning av vår ekonomiansvariga, bokslut och löner. Dessutom hjälper de oss att hitta ett ekonomisystem som fungerar bra för just oss, säger Henrik Wahlstedt.

Henrik tror att det för många företag handlar om att få nya ögon på verksamheten. Men det kräver också att man sänker garden och vågar be om hjälp utifrån. Bara för att man klarar av att driva ett företag betyder det inte att man inte har nytta av extern hjälp.

– Ofta handlar det om att man som företagare tror att man måste klara allting själv. Men det är inte farligt att be om hjälp. Självklart är det viktigt att ha en målbild och en vision om vart man vill med sin verksamhet. Så det man behöver få hjälp med är kanske inte vart man ska – utan om hur man tar sig dit på bästa sätt, avslutar Anders.

+

Meri Textil

Företaget erbjuder profilkläder, presentreklam, arbetskläder och friskvårdsprodukter.

Grundades: I Östersund 1987.

Antal anställda: 25.

Omsättning: cirka 70 miljoner.