Att vara småföretagare innebär för många att satsa allt i sitt företag. Det är snarare en livsstil än ett åtta till fem-arbete. Så att vara med om en konkurs och se det man har byggt upp falla samman kan få stora konsekvenser. Både affärsmässigt och på ett personligt plan. Jag vet vad det handlar om. När jag växte upp valde min pappa att lämna sitt fasta jobb och satsa på sin dröm. Sedan kom 90-talet, nästan över en natt slutade beställningarna komma och en tid senare var konkursen ett faktum.

I Entreprenörskapsutredningen har utredarna tittat på hur man ska kunna ge livskraftiga företag en andra chans. Ett sätt att undvika konkurs kan vara företagsrekonstruktion. Läs mer om detta på sidan 22 där vår reporter Sofia Hadjipetri Glantz intervjuar Annina H Persson en av författarna av Entreprenörskapsutredningen.

Tjänstebilens vara eller inte vara väcker också många frågor. Under vinjetten Bättre resultat rätar vi ut frågetecknen och hjälper dig med skillnaden kring tjänstebil och förmånsbil.

Nu när vi är inne i april närmar sig sommaren med stormsteg. Och med den också semesterlönen. Missa inte artikeln om semesterlön och hur du gör för att räkna ut den rätt.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör