Innehåll

Resultat nr 5 2017

Ständigt uppkopplad – aldrig avkopplad?

Om några veckor är det midsommar, och för många börjar semestern i samband med den. Förr innebar semester total avkoppling från jobbet – åtminstone för de anställda. Men smartphones och ny teknik har förändrat tillgängligheten och att svara på jobbmejl eller kundsamtal under ledigheten blir allt vanligare. Anneli Lönnborg, advokat och expert på arbetsrätt skriver i detta nummer om behovet av tydliga riktlinjer. Så väl för arbetsgivare som arbetstagare.

Under vinjetten Bättre resultat möter du Pronode Technologies som genom att ta hjälp med sin tullhantering sparade många miljoner kronor i verksamheten. Resultat lyfter också tre områden inom tullhantering där risken är störst att göra fel. Missa inte det.

I detta nummer uppmärksammar vi också problematiken med långa betaltider. Något som får konsekvensen att små företag agerar bank åt de stora företagen. Utan att tjäna något på det. Utredaren Stefan Pärlhem konstaterar att långa betaltider i näringslivet är ett ständigt gissel för småföretagare. Under sommaren förväntas näringslivet ha hittat en lösning på problemet, det ska bli intressant att se hur den ser ut!

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör