Innehåll

Att få en affärsidé kan vara enkelt. Men att göra den framgångsrik är desto svårare. Entreprenören Björn Söderberg fick i maj ta emot Bolleks kunskapsfonds pris för Årets entreprenör. Inför cirka 200 start-up-företagare höll han ett inspirerande tal om vikten av att inte ge upp trots motgångar. Han konstaterade att det är den som misslyckas, men klarar av att gå vidare och ta sin idé ytterligare ett steg, som till slut blir framgångsrik. Och att det finns ett perfekt tillfälle att göra sina drömmar till verklighet. Inte i morgon. Inte om en månad. Utan här och nu.

Att leva här och nu kan vara nog så viktigt. Oavsett om det handlar om företaget eller privatlivet. Nu väntar sommaren med lite lugnare tempo för många. Hög tid att njuta och koppla av, men kanske också tid att tänka ett varv extra kring företaget. Utveckla affärsplanen. Planera inför framtiden. Kanske se över pensionslösningarna?

En undersökning visar nämligen att många småföretagare inte sparar till pensionen. Men vill du kunna sätta guldkant på vardagen även när du har slutat jobba? I så fall är det dags att tänka om och ta tag i frågan. Och det finns ett perfekt tillfälle att göra det. Inte i morgon. Inte om en månad. Utan här och nu.

En intervju med Björn Söderberg hittar du på sidan 22 och en djupdykning i pensionsfrågan på sidan 18.

Trevlig sommar, vi ses igen i september!

Charlotta Marténg, chefredaktör