Box

Samlar dina dokument i molnet och gör dem åtkomliga från din iPad eller iPhone. Appen har stöd för över 100 olika dokumenttyper. Tack vare Microsoft Office 365- och Google document-integreringar kan man göra mappar till samarbetsfiler och redigera filer med andra direkt i appen. Molnlagringen är obegränsad och du kan visa, dela och redigera dokument oavsett om du är online eller offline.

www.box.com

Haiku deck

Skapa snygga presentationer och rapporter, pitcha en idé eller presentera ett koncept. Enkelt uttryckt är det en modern variant av powerpoint som är optimerad för att användas i din iPhone eller iPad. Du kan hantera dina dokument från flera enheter och man har tillgång till tusentals färdiga mallar och över 40 miljoner (!) Creative Commons-bilder. Presentationerna sparas i molnet för enkel åtkomst.

www.haikudeck.com

Scanbot

Gör din telefon till en högkvalitativ skanner med OCR-funktion. Du kan välja att skapa jpg-filer eller sökbara högkvalitativa pdf-filer. Filerna kan du sedan ladda upp via exempelvis iCloud Drive, Box, Dropbox och andra molntjänster. Appen fungerar även som läsare för QR-koder. För den som fortfarande gillar att faxa går det också bra. Du kan skicka dina fax direkt från telefonen.

www.scanbot.io

7 minute workout

Har du svårt att komma igång med träningen efter sommaren? För lite tid, ingen motivation – ursäkterna är många men den här appen verkar ha hjälpt många att komma igång. Tolv övningar utförs i intervaller om 30 sekunder med 10 sekunders vila. Den högintensiva träningen ska enligt appens skapare motsvara ett träningspass på över en timme – på bara sju minuter.

7 minute workout (Google apps)

Projektor i fickformat

Med den här projektorn kan du projicera presentationer, eller för den delen film, på i stort sett vilken yta som helst. Och den ryms i jackfickan. De medföljande kablarna gör att du kan koppla projektorn till datorn, läsplattan eller telefonen. Det uppladdningsbara batteriet räcker i två timmar och projektorn har en inbyggd högtalare. Om du behöver större ljud kan du i stället koppla in externa högtalare.

Måtten är 9,9 x 7,6 centimeter och den är 1,3 centimeter tjock. Med andra ord är det inga problem att slänga ned den i väskan om man ska på kundmöte. Eller om man ska till svärföräldrarna och visa semesterbilderna.

Lampan i projektorn är en LED-lampa som gör att visningsytan är skarp upp till motsvarande 60 tum. Det finns ingångar för HDMI och Micro USB.

Priset är cirka 1.500 kronor och då ingår även ett litet bordsstativ.

www.magnasonic.com

Mats Rimér