Glöm vanliga annonser och flyers i kontakterna med kunderna. Nu är det instagram, facebook och snapchat som gäller. Eller? Är alla där i den allt mer digitala världen? Vissa företagare vittnar fortfarande om att bästa reklamen är mun-till-mun-metoden, och menar att printannonser fortfarande når just deras målgrupp. Medan andra övergett reklam i papperstidning till förmån för riktade annonser på facebook. Rätt eller fel? Klart är i alla fall att det går snabbt och att företagens utmaningar är många.

Resultat har träffat Magnus Klofsten, professor i innovation och entreprenörskap. Han ser framför allt tre utmaningar befintliga företag måste klara för att överleva. Förmåga att ligga nära marknaden, flexibel affärsmodell och effektiv kommunikation. Han konstaterar också att entreprenören är en hjälte! Mer om det på sidan 22.

I detta nummer kan du också läsa om hur skanning av leverantörsfakturor både sparar tid och ger dig bättre kontroll, samt hur du ska göra för att redovisa dina utlägg för kost och logi på rätt sätt.

Missa inte heller artikeln om företrädaransvar. Domstolarna godkänner få ursäkter när frågan om företrädaransvar prövas.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör