Ourgroceries

Samla och dela dina inköpslistor med resten av familjen. Har du någon gång glömt inköpslistan i bilen eller på köksbordet? Med den här appen skriver du in dina listor direkt i telefonen och delar dem sedan, om du vill, med andra. Om någon gör en ändring i listan så uppdateras den hos alla du delar den med.

www.ourgroceries.com/overview

Waze

En utmärkt karttjänst som hjälper dig att undvika olyckor, bilköer och vägarbeten. Waze bygger på realtidsinformation från 85 miljoner bilförare världen över och man får snabbt tips på alternativa vägar om det har kört ihop sig längs den tänkta rutten. Du kan även få tips på närliggande bensinstationer och den varnar för fartkameror. Lite som Google maps-appen men bättre.

www.waze.com

Hyperlapse

Spela in en timelapsefilm. Alltså när du komprimerar ett långt filmklipp till ett kort. Hur mycket du komprimerar väljer du själv –allt från två till tolv gånger. Hyperlapse har en inbyggd anti-skakfunktion som gör att du kan filma när du går, springer, cyklar eller hoppar. Och resultatet blir riktigt roligt. Välj om du vill dela i sociala medier eller behålla för dig själv.

hyperlapse.instagram.com

Tip calculator

Den här appen hjälper dig att beräkna dricks och har stöd för momssatserna i 240 olika länder. Om ni är ett sällskap som ätit middag kan ni bara skriva in totalsumman, lägga in momsen och vips får ni veta hur mycket dricks ni bör betala. Om ni vill dela på notan så räknar appen snabbt ut det. En applikation som hjälper dig att avrunda middagen på ett trevligt sätt med andra ord.

www.baddogapps.com

Samsung pay

Din telefon blir en plånbok

I avdelningen ny teknik som fungerar bra i vardagen finns nu Samsung Pay. Appen gör att du betalar med din mobil i stället för med dina betalkort. Och enligt Samsung själva accepterar nära 100 procent av betalterminalerna i Sverige systemet. Man börjar med att scanna in sina betalkort till telefonen – upp till tio stycken. För att göra en betalning börjar du med att identifiera dig i telefonen med fingeravtryck, iris-scanning eller PIN-kod. Sedan är det bara att lägga telefonen mot terminalen så är köpet genomfört. Du kan även samla dina medlems- och bonuskort i telefonen och exempelvis låna böcker på biblioteket eller samla poäng när du handlar. För att kunna använda Samsung Pay måste du ha en telefon från Samsung men motsvarande system kommer att lanseras även för Apple-produkter och andra märken med Android-operativsystem.

Mats Rimér